Gratis proefles

Deze cursus is bedoeld voor vrouwen die graag op een verantwoorde en veilige manier willen leren hoe zichzelf te beschermen.

Deze 10-weekse cursus is ontwikkeld voor alle vrouwen, ongeacht leeftijd en conditie. Je wordt mentaal, fysiek en emotioneel weerbaarder en krijgt meer zelfvertrouwen. Tijdens deze cursus wordt een veilige omgeving gecreëerd, waarin geoefend wordt op en met elkaar. Verder trainen wij met respect en aandacht en respecteren wij elkaars privacy in het delen van ervaringen.

Tijdens deze cursus leer je realistische technieken en tactieken voor zelfbescherming en bescherming van je gezin of dierbaren. De aangeleerde methodes komen uit het Krav Maga.

Krav Maga is een van oorsprong Israëlische methode voor zelfverdediging, die door iedereen in basis snel en eenvoudig te leren is. Natuurlijke reflexen staan aan de basis van deze methodes.

Helaas is het vandaag de dag steeds relevanter om aan jouw eigen veiligheid te denken. Wees bewust van zinloos geweld en ongewenst gedrag en aanrakingen. Statistieken laten zien dat 1 op de 3 vrouwen op een of andere manier slachtoffer is geweest van aanranding of geweld.

Wat komt tijdens de cursus aan bod:

 • Hoe train je alertheid en herken je situaties (streetwise)
 • Hoe ga je om met angst
 • Hoe geef je jouw grenzen (verbaal/non-verbaal) aan
 • Ontwikkelen van bewustzijn
 • Hoe ga je om met agressief gedrag (verbaal of fysiek)
 • Waar kijkt een agressor naar
 • Aanleren van effectieve en realistische verdedigingstechnieken, als trap-, overpak-, stoot- en grondtechnieken
 • Gebruik van alledaagse voorwerpen die je bij je hebt, als geïmproviseerde wapens (mobiele telefoon, sleutels, fiets e.d.)
 • Realistische scenario’s in oefeningen

Wat levert de cursus jou op:

 • Je wordt geen superheld en het maakt je ook niet onzichtbaar. Het geeft je wel een betere, realistische en eerlijke kans een aanval af te slaan en jezelf te verdedigen bij situaties als geweld, aanranding of verkrachting.
 • Het zal je vaardigheden, technieken en vertrouwen geven voor jezelf om gewelddadige "worst case scenario’s" te overleven.
 • Door de verschillende methodes en technieken te oefenen op elkaar en de instructeur krijg je een realistisch beeld over het effect van de ingezette techniek. Daarnaast vergroot je kennis en ontwikkel je zelfverzekerdheid op basis van realisme. Dit zal je angst bij intimidatie verminderen. Jij behoudt de controle over de situatie.
 • Je zult leren hoe je onder stress de opgedane kennis in een bepaalde mate van rust en ontspannenheid kunt toepassen. De negatieve invloed van angst neemt af

Deze cursus duurt 10 weken. Na 10 weken heb je diverse technieken aangeleerd, die je in verschillende situaties kunt toepassen.

De trainingen vinden outdoor plaats.

Wanneer: de cursussen starten in maart, mei en september

Cursusdagen traject mei:

Donderdag 16, 23 en 30 mei, 06, 13, 20 en 27 juni, 04, 11 en 18 juli 2024

Tijd: 20:00 uur tot 21:00 uur

Waar: Op Sportpark Hartenstein, J.J. Talsmalaan 13, Oosterbeek

Bijdrage € 100,00

INSCHRIJVEN

Cursusdagen traject september:

Donderdag 5, 12, 19 en 26 september, 3, 10, 17, 24 en 31 oktober en 7 november 2024

Tijd: 20:00 uur tot 21:00 uur

Waar: Op Sportpark Hartenstein, J.J. Talsmalaan 13, Oosterbeek

Bijdrage € 100,00

INSCHRIJVEN

Wat is Krav Maga in het kort...

Krav Maga (letterlijk vertaald: contactgevecht) is het befaamde Israëlische systeem van ongewapende strijd. Imi (Imrich) Sde-Or (Lichtenfeld), is de grondlegger van Krav Maga en werd in 1910 te Boedapest geboren. Op basis van de resultaten van een uitgebreid onderzoek heeft Imi de technieken van Krav Maga gecreëerd. De Krav Maga technieken zijn effectief, eenvoudig en makkelijk om te leren. Ze kunnen worden toegepast onder extreme stress situaties door zowel mannen, vrouwen of zelfs kinderen, ongeacht hun lichamelijke conditie, kracht of leeftijd. Krav Maga is geen competitie sport, maar een systeem. Het systeem kent geen regels. In de strijd om je leven is alles toegestaan om te overleven. In het systeem worden vaak aanvallen toegepast op het kruis van een aanvaller, zijn ogen of zijn keel.

Ook bijten wordt gebruikt, evenals alledaagse goederen die iemand bij zich draagt zoals sleutels, aansteker, pen enz. Krav Maga wordt in het algemeen verdeeld in twee aspecten:

Zelfverdediging tegen onverwachte gewapende en ongewapende aanvallen zoals bijv. verdediging tegen verschillende soorten wurggrepen, overpakkingen (statisch en dynamisch), stoten, trappen, aanvallen en mobiliseren op de grond, mes-, stok- en vuurwapenaanvallen, gijzelingssituaties, enz.

Gevechtstraining: full contact sparring met en zonder bescherming, waarbij men gebruik maakt van grond technieken, verwurgingen, stoten (slaan met open hand), trappen enz. Stress conditionering, uithoudings- mentaliteits- en incasseringstraining, messengevecht enz. Omdat de technieken van Krav Maga eenvoudig en praktijkgericht zijn, is het systeem op dit moment zeer populair bij de orde handhavende instanties over de gehele wereld. (bron: Krav Maga Nederland)

Recensies

"Via mijn werkgever kwam ik vorig jaar in aanraking met de cursus Krav Maga/zelfverdediging. Hier leerden we zelfverdedigingstechnieken aan die iedereen zou moeten kennen! Ik was zo enthousiast over de training dat ik deze dit jaar nogmaals gevolgd heb bij Bootcamp Oosterbeek/Erik. Nu specifiek voor vrouwen. Een groep vrouwen die allemaal in meer of mindere mate behoefte hebben aan ‘hoe te handelen bij noodweer’. Erik geeft de groep duidelijke instructies, er is ruimte voor vragen en hij weet vertrouwen onderling te creëren. Heel prettig. Ik voelde me krachtig, zeker en veilig. Een aanrader! Ik kom zeker weten nog een keer deze training volgen." - Marloes

"De zelfverdedigingscursus is een fijne, intieme cursus voor vrouwen die zich soms onveilig voelen op straat of die wat goede handvatten willen hebben om wat steviger in haar schoenen te kunnen staan. Het is hoe dan ook een goede boost voor je zelfvertrouwen!"

"De training zelfverdediging was super. Het gaf mij meer zelfvertrouwen om te weten hoe ik zou kunnen handelen in vervelende situaties. Daarbij vond ik de opzet van de training professioneel. Erik geeft vol met enthousiasme de training maar is ook serieus. De professionele aanpak van de trainer zorgde voor een veilige trainingsomgeving. Daardoor was de inzet en het oefenen met elkaar 110 procent."

"Superleuke en waardevolle cursus! Niet alleen leer je handige technieken, je leert ook steeds meer te vertrouwen op jezelf. Ik ben er inmiddels van overtuigd dat ik niet ga 'bevriezen' in een onveilig situatie, maar er alles aan zal doen om mezelf of mijn naasten weer in veiligheid te brengen. En dat is een rustgevend idee!"

"De serie van 10 goed opgebouwde lessen geven me een stevige basis in Zelfverdediging, altijd handig." - Geke

"Naast de bootcamp die mij fit en vrolijk houdt heb ik de zelfverdediging gedaan. Nu ben ik fit, vrolijk én voorbereid!" - Marlenneke

"Heb ontdekt dat wij vrouwen best veel kracht en mogelijkheden hebben om ons zelf te verdedigen. Erik heeft ons op een ontspannen en respectvolle manier de gelegenheid geboden dit stap voor stap te oefenen en eigen te maken. Een aanrader!" - Eline

"Het aantal trainingen was fijn, om er stapsgewijs steeds meer vertrouwd mee te kunnen raken. Goed dat er per keer één type van verdediging of bedreigende situatie aan bod kwam, in opbouwende oefeningen, en dus niet teveel input tegelijk. Dan blijft een techniek beter hangen, en krijg je eerder zelf grip op de verschillende manieren van verdediging. Erik brengt het enthousiast, losjes en met rust en heldere aanwijzingen. Ook wat je niet moet doen. Hij weet je te inspireren om er vol voor te gaan. Je leert je eigen kracht kennen en met handigheid in te zetten." - Jeanet

Wil jij ook in beweging komen?

Wil jij komen trainen op de mooiste locaties in de buitenlucht? Neem contact op voor aanvullende informatie of boek een gratis kennismakingsles!