Gratis proefles

Deze cursus is een vervolg op de Basiscursus hardlopen "klaar om te lopen" - in 10 weken en bedoeld voor iedereen die graag op een verantwoorde manier wilt leren (hard)lopen.

Je hoeft niet eerst de basiscursus te hebben doorlopen om deze cursus te starten. Wel is een basisconditie hardlopen vereist.

Hardlopen kan je een goed gevoel gaan geven op fysiek en mentaal vlak. Het is een mooi moment om je hoofd (spreekwoordelijk) leeg te maken en je gedachten alleen bij het hardlopen te hebben. 

Hardlopen kan op een positieve manier bijdragen aan een gezonde vitale leefstijl.

Tijdens de trainingen werken we aan loopscholing, duurloop en trailrunning.

Deze cursus start in maart en september en duurt 10 weken.

Je krijgt een schema voor een tweede ( en eventueel derde) moment in de week om zelfstandig te lopen.

Na 10 weken kun je 60 minuten achter elkaar (hard)lopen en afhankelijk van je conditie al een afstand van 10 kilometer.

Wanneer: maart en september

Waar: (verzamelen en vertrek) Sportpark Hartenstein, J.J. Talsmalaan 13, Oosterbeek

Bijdrage: € 100,00

INSCHRIJVEN

Recensies

"Toen wij gingen verhuizen naar het groene Oosterbeek, dacht ik gelijk: hoe mooi zou het zijn om lekker door de bossen te kunnen hardlopen? Zelfstandig kwam ik niet veel verder dan 2 a 3 km. Toen Erik mij de kans gaf om me in te schrijven voor een beginnerscursus hardlopen heb ik niet lang hoeven twijfelen.

Ik heb veel geleerd over wat belangrijk is bij het hardlopen. Ook was het altijd gezellig en motiverend om met gelijkgestemden het uiteindelijke doel van 5 km te halen.

Doordat je een stok achter de deur hebt door geplande trainingen te volgen en daarnaast ook nog zelfstandig traint volgens een opgesteld schema, is de kans groot dat je eindelijk je doel(en) bereikt. Bijna iedereen in onze groep heeft de 5 km hardlopen na tien lessen dan ook gehaald.

Vrij snel daarna heb ik mij aangemeld voor de intermediate training voor de 10 km. Hierbij kwamen nog meer facetten van het hardlopen voorbij. We gingen hierbij ook onverhard lopen en pakten aardig wat hoogte verschillen. Voor mij persoonlijk was dit behoorlijk pittig, gezien ik niet meer zo intensief had getraind sinds ik een jaar of 16 was. Samen hebben we uiteindelijk de 10 km gehaald, waar ik best een beetje trots op ben.

Erik's begeleiding is eerlijk, professioneel en altijd met een vriendelijke lach. Hij kan je enorm motiveren als het even niet wil. Het voelt altijd heel ontspannen om te komen trainen en je hebt nooit het gevoel dat je tegen je zin / kunnen in wordt gedreven. De groep is daardoor altijd in voor grapjes, interesse naar elkaar en hebben respect voor elkaars sportniveau.

Ik zou tegen iedereen die zit na te denken om (weer) te gaan hardlopen willen zeggen: geef je op voor een passende hardlooptraining. Het gaat zeker zwaar worden, maar het is een fantastisch middel om uiteindelijk de zo lang gewenste sportieve doelen te bereiken!" - Michael

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op via onze contactformulier!